AtlasPROfilax

AtlasPROfilax


Allt vilar på atlas, den första halskotan

Upprätt hållning för god hälsa


Atlaskotan bär inte bara upp huvudet utan främjar, när den befinner sig i sitt korrekta läge, en ohindrad utveckling av de egna självläkande krafterna och därmed den kroppsliga och själsliga jämvikten liksom människans helhetliga tillfrisknande.


Redan år 1993 gjorde schweizaren René-Claudius Schümperli upptäckten att den första halskotan (atlas) har en mer eller mindre utpräglad felrotation hos praktiskt taget alla människor.

Efter att själv ha lidit av åkommor under lång tid tog han fram en speciell typ av massage av nackmusklerna som i en enda behandling kan korrigera den befintliga felrotationen hos den första halskotan.


Allt vilar på atlas, den första halskotan

Den översta halskotan, atlas, är felroterad hos nästan   alla människor. På grund av felrotationen är ryggmärgen, olika hjärnnerver och andra nervbanor utsatta för ett permanent tryck.


I dag känner vi även till atlaskotans betydelse för vår hälsa och vår själsliga jämvikt. Atlas är porten genom vilken hjärnnerverna och mycket fina nervbanor, blodkärl, ryggmärg och ryggmärgsvätska banar sig väg ur det stora nackhålet. En felroterad atlas kan leda till insnörning, cirkulationsrubbningar och ett minskat eller felaktigt informationsflöde mellan huvudet och kroppen. Den sunda jämvikten kan rubbas. Felrotationen kan även leda till problem med ryggraden i sin helhet. Detta kan i sin tur påverka muskler, ögon, öron, käke, nerver, blodomlopp, jämviktsorgan och inre organ. Ryggraden måste dessutom kompensera atlaskotans felställning ända ner till iliosakralleden.


Eftersom varje kota står i relation till inre organ och till känslomässiga mönster kan en sådan snedvridning av vår inre axel även få psyket och själen att förlora jämvikten. Befinner sig däremot atlas i sitt naturliga läge kan kroppen hitta fram till en ny dimension av hälsa. Detta ger oss möjligheten att inte bara gå upprätta utan att leva ett genuint "upprätt" liv.

Metoden – Upprätt hållning för god hälsa!


Historik

Att gå upprätt och vara frisk var under lång tid okända begrepp för schweizaren René-Claudius Schümperli. Han kände inte till orsaken till sina åkommor och var en av de många andra människor som varken skolmedicinen, kiropraktiken eller andra kända atlasterapier kunde hjälpa på lång sikt.

Under den tid han försökte komma till rätta med sina åkommor på egen hand började han misstänka att den första halskotan, även kallad atlaskotan, är felroterad hos nästan alla människor. När han började testa sin behandlingsmetod på andra fick han sin första misstanke bekräftad. Metoden som Schümperli utvecklade bestod i att få atlaskotan i ett stabilt läge och att på så sätt aktivera kroppens självläkande processer. Det han lyckades med kan betecknas som ett genombrott för hela mänskligheten!


Företrädare för andra uppfattningar utgår i motsats till Schümperli från en lätt subluxation på endast ett tiotals millimeter. Faktum är dock att atlaskotan i de flesta fall är felroterad. Med utgångspunkt från de olika uppfattningarna skiljer sig även behandlingsmetoderna åt. De behandlingar som utgår från en subluxation kan just av den anledningen inte ge någon fullständig korrigering. Den skonsamma metoden enligt Schümperli som har en varaktig effekt återställer atlas i sitt naturliga läge.


Tillämpning

Metoden enligt René-Claudius Schümperli innebär att muskelspänningar löses upp genom massage av de korta nackmusklerna, vilket gör det möjligt för atlas att komma i rätt läge. Efteråt är det absolut nödvändigt med uppföljande kontroll och att stötta kroppens egen läkningsförmåga. När den första halskotan har intagit sitt naturliga läge så kan den av anatomiskt-mekaniska skäl aldrig rotera igen. Behandlingen behöver oftast bara göras en gång och garanterar att atlas blir kvar i sitt korrekta läge. Det är denna permanenta effekt som ger kroppen chansen att aktivera sin egen läkningsförmåga och får kropp och själ att utvecklas helt och fullt. Det innebär möjligheten att gå upprätt igen och leva ett friskt liv.


Förebyggande

Eftersom den mänskliga organismen kan läka sig själv tack vare AtlasPROfilax-metoden är metoden framför allt en grundläggande förebyggande åtgärd.

Det är därför indikerat att tillämpa metoden så tidigt som möjligt hos barn för att de ska kunna växa upp friska och utveckla sig på bästa sätt.


Möjliga reaktioner

De reaktioner som antingen kan uppträda omedelbart efter AtlasPROfilax-behandlingen eller först veckor eller månader senare är ett tecken på att kroppens egen läkning pågår för fullt.

De möjliga reaktionerna sträcker sig från trötthet och muskelspänningar i nacken, ryggen och ryggslutet till känning av tidigare, ej läkta åkommor som kan märkas av under begränsad tid och i förändrad form. Var därför så observant som möjligt på din kropp. Skriv upp hur ditt befinnande förändrar sig och stötta kroppens egen läkningsförmåga genom regelbunden nack- och ryggmassage och bad.


Observera!

AtlasPROfilax-metoden ersätter inte läkarbehandling eller -diagnos. En pågående behandling hos läkare eller naturläkare pga en aktuell åkomma får varken avbrytas eller avslutas.

En nödvändig framtida behandling får heller inte skjutas upp. När det gäller AtlasPROfilax-metoden rör det sig varken om en diagnosmetod eller en medicinsk behandling. Inga sjukdomar, inga sjukdomssymtom, inga besvär och inga åkommor behandlas.Tips före och efter AtlasPROfilax

Före AtlasPROfilax - vad du bör tänka på och veta innan en atlaskorrigering


Läs gärna mer om AtlasPROfilax på www.atlasprofilax.ch

Filmer finns även att se på flera olika språk.

Här finns lite samlade frågor som många kunder har innan korrigeringen:

• Fråga: Rycker ni i huvudet/nacken?

o Svar: Nej, AtlasPROfilax innebär ingen kiropraktik över huvud taget. Vi jobbar djupt i nackmuskulaturen med ett instrument som vibrerar.


• Fråga: Måste man låta bli att träna en tid efteråt?

o Svar: Det är väldigt individuellt beroende på vilka problem man har i kroppen. Riktigt tung styrketräning kan göra musklerna stela och ge mera värk hos några, medans motionsträning och yoga hjälper till att mjuka upp muskulaturen.


• Fråga: Kan något gå fel under en behandling?

o Svar: Nej, AtlasPROfilax är en väldigt säker metod när den utförs av certifierade Atlasspecialister.


• Fråga: Gör det ont?

o Svar: Det kan variera, många tycker behandlingen är avslappnande och skön medans andra är mer stela och har ömma punkter. 


• Fråga: Kan man vara för gammal för att göra AtlasPROfilax?

o Svar: Nej, det är aldrig för sent.


• Fråga: Om min Atlaskota ligger rätt från början, hur blir det då?

o Svar: Vi gör tester och undersöker dig noga, och skulle testerna indikera att din Atlaskota redan har ett gynnsamt läge, gör vi ingen korrigering och du behöver inte betala någonting.


• Fråga: Blir man yr direkt efter AtlasPROfilaxen?

o Svar: Det kan man bli, men i så fall brukar det snabbt gå över.


• Fråga: När kan man tidigast i livet göra AtlasPROfilax?

o Svar: AtlasPROfilax är en skonsam behandlingsmetod som absolut lämpar sig för barn. I övriga världen gör man den på barn från sex månader. I Sverige har vi patientsäkerhetslagen och tar därför emot barn från 8 års ålder. Vi använder ett instrument som arbetar mjukare när vi behandlar barn.


• Fråga: Måste man må dåligt för att göra AtlasPROfilax?

o Svar: Det är väldigt positivt att göra AtlasPROfilax i förebyggande syfte, innan man börjat få problem i kroppen. Många blir förresten förvånade över att de faktiskt mår ännu bättre efteråt, när de redan tyckte att de mådde bra innan. Man får ofta finare hållning också.


Efter AtlasPROfilax - tips på vad du kan göra för att förbättra processen efter en atlaskorrigering


När du fått din Atlas korrigerad genom AtlasPROfilax, påbörjas många positiva processer och omställningar i kroppen.  Då är det utmärkt att ge dig själv den uppbackning som behövs i form av god näring, träning/motion i den utsträckning du klarar, rikligt med vätska och – inte minst – regelbunden massage.

Fortsätt gärna gå till den massageterapeut du gick hos tidigare – under förutsättning att det känns bra för dig förstås. Säkert noterar både du själv och terapeuten stor skillnad i kroppshållning och hur muskulära spänningar minskat och hur de som är kvar släpper lättare vid bearbetning.


Även andra terapier – som t.ex. Osteopati, zonterapi eller akupunktur – blir mer verksamma som en följd av att Atlas är tillrättalagd.


Det ingår ju ett uppföljningsbesök efter AtlasPROfilax-behandlingen, under vilket du får hjälp att mjuka upp muskulaturen i rygg och nacke.

Jag använder scenarmaskin, akupressur, massage och eteriska oljor i mina efterbehandlingar, läs mer under tjänster.

Vill du gå vidare och göra en djupare undersökning om brister och se om det finns problem i organen, så rekommenderar jag Lundborgskliniken i Sävedalen.


Att stretcha musklerna är viktigt efter AtlasPROfilax, därav är Yoga väldigt gynnsamt. Varma bad, bastu, spikmatta och djupverkande oljor kan också underlätta för musklerna.

Har man brist på Magnesium så kan musklerna bli stela och kan även börja krampa. Magnesiumrik kost är gröna grönsaker (t.ex.spenat, grönkål och ruccola), rödbetor och kakao.