Respons på AtlasPROfilax

Respons på AtlasPROfilax

Det var en väldigt intensiv upplevelse. Innan AtlasPROfilax behandlingen hade jag känt mig lite skeptisk och själva behandlingen kändes väldigt mild. Så när korrigeringen sedan var klar blev jag nästan överrumplad av effekterna.

Först ett par minuters trötthet och svaghet. Sedan upptäckte jag att det kändes som jag inte hade någon kropp. Eftersom smärtan och spänningarna som jag var van vid var borta så blev det som att kroppen var helt tyst. Sedan när jag började gå märkte jag att hela kroppen kändes som en fungerande helhet och min hållning och mitt sätt att gå hade förbättrats.

Efter alla år av problem var det en av mitt livs bästa upplevelser.

Johan, 28år


Har haft mycket smärta i benhinnor och nacken i ca 20 år. Och i ungefär ett år konstanta domningar i min kropp. Jag har provar det mesta. Från massage till smärtstillande mediciner som inte hjälpte. Direkt efter behandlingen av atlas kotan märkte jag en stor för ändring nämligen att jag kunde vrida huvudet åt båda sidorna. All smärta har försvunnit och sover bättre. Tycket verkligen att du skall kolla om din kota är sned.

Maria Blixt


Det händer så mycket spännande och positiva saker med kroppen förutom att smärtan i nacke, käkar, rygg och höfterna försvann.

Stort tack för kickstarten av resten av mitt liv Py  ❤//

Lotta Harming


Tack vare Py och AtlasProfilax har jag fått mitt liv tillbaka. Är så tacksam!

Anne Lindblad


Py - du är BÄST. Inga ryggskott längre. TACK vare dig. Många fler borde fixa ATLASKOTAN.

Anita Tornlind


Kan verkligen rekommenderas!!

Superbra o effektiv behandling!!!

Saklig, enkel beskrivning på ett proffesionellt sätt av vad som händer och positivt vänligt bemötande!

Tack Py!

Ann-Christin Oltegen


Direkt efter behandlingen kände jag av gammal smärta i ländryggen samt att huvudet kändes som det satt högre upp än tidigare samt att jag fått bättre hållning.  Smärtan har försvunnit nu, men hållningen känns fortfarande bra.

/Carinf


I vintras halkade jag och slog i svanskotan och under 4 månader har jag fått mer och mer besvär. Jag har ont när jag sitter men också när jag ligger. Enligt läkare har svanskotan vridits och jag kan räkna med att det tar tid innan smärtan släpper- kanske 1år.

Efter en enda behandling av Py har smärtan minskat betydligt och jag vågar nu tro att det inte behöver ta 1 år innan jag kan sitta utan smärta. Behandlingen var dessutom behaglig och jag kände mig trygg med Py då hon är kunnig och har stor erfarenhet av att arbeta med muskelspänningar. Tack och lov att det finns sådan hjälp att få när sjukvården inte har något att erbjuda. /Barbro

Efter3ea besöket: Tack Py, Du har verkligen hjälpt mig. Fick som du sa rejält ont efter behandlingen, men redan dagen efter var jag mycket bättre.. Stor skillnad-känner mig nästan bra. Underbart:) /Barbro
Direkt efter behandlingen kände jag av gammal smärta i ländryggen samt att huvudet kändes som det satt högre upp än tidigare samt att jag fått bättre hållning.  Smärtan har försvunnit nu, men hållningen känns fortfarande bra. /Carin


Therese Tyburek: Detta har hjälpt mig att till stooor del bli av med min tuffa migrän och sparat många sjukskrivningsdagar. Rekommenderas hjärtligt <3 :D


Heléne Andersson: Jag ställer mig med glädje till skaran som blivit bra till helt friska. Tack vare besöket hos dig Py så arbetar jag idag 80% inom skola. Det fanns inte på kartan i min värld att jag ens skulle klara av att arb ens 50% för ca 7 år sedan.

I nästa vecka kommer jag på besök till dig för att kolla upp min son😀


Py - du är BÄST. Inga ryggskott längre. TACK vare dig. Många fler borde fixa ATLASKOTAN.

Anita Tornlind


Kan verkligen rekommenderas!!

Superbra o effektiv behandling!!!

Saklig, enkel beskrivning på ett proffesionellt sätt av vad som händer och positivt vänligt bemötande!

Tack Py!

Ann-Christin Oltegen


Py - du är BÄST. Inga ryggskott längre. TACK vare dig. Många fler borde fixa ATLASKOTAN.

Anita Tornlind


År 2000 frontalkrockade jag och till följd av detta fick jag en rätt grav wiplash skada. Eftersom jag redan tidigare hade en skada på svanskotan efter att ha ramlat i en trappa när jag väntade barn så betydde wiplash skadan att jag blev ännu sämre både i ryggen och nacke. Jag kunde t.ex. inte göra vissa övningar på gymnastiken, jag hade också ofta migrän samt ont i rygg och nacke.

För 7 år sedan fick jag möjlighet att göra en AtlasPROfilax, jag tvekade inte en sekund, det var det bästa jag gjort.

Det tog ett tag efter behandlingen för kroppen att läka, men min atlaskota satt så snett så när det gjorde korrigeringen var det som att det sa plopp när den lades rätt. Direkt efter kunde jag vrida huvudet och se bakom mina axlar och så småningom så har både rygg och nacke blivit bättre. Idag har min svanskota

läkt helt och jag har aldrig migrän.

/Berith Westlund


Py, min livräddare! 1990, efter min bilolycka gav läkare mig diagnos whiplash och prognos på överlevnad, max 10 år. Nu 2017, mycket tack vare dina behandlingar och skicklighet har jag levt i 27 år! Fantastiska Py, du upptäckte också min gravt snedställda atlakota och masserade den,(kändes knappt,gled mjukt) i rätt läge, vilket möjliggjorde korrigering av min roterade höft, som gett månadslånga förstoppningar. Efter din behandling blev mitt högerben lika långt som det vänstra.

Gick hem  och lyfte mitt barnbarn för första gången och min kropp klarade det.

Efter 27 år av erfarenhet vet jag nu att inga justeringar av kroppen blir permanenta om inte atlaskotan först justeras i rätt läge!

Tack Py! /Anita Lundh, Göteborg


Ur tidningen Hälsa och Livsstil:

Roy Diben är en av Pys tidigare patienter som vittnar om hur han nu lever ett liv helt fri från smärta tack vare en korrigering av sin atlaskota.

-Jag råkade ut för en arbetsskada som orsakade en whiplashskada i nacken som även gav upphov till svår smärta i ryggen för många år sedan. Jag hörde talas om korrigering av atlaskotan och tyckte det var värt att prova, eftersom tidigare behandlingar inte gett någon långvarig effekt. Redan dagen efter jag fått behandling av Py med AtlasPROfilax var smärtan från skadan i nacken och ryggen helt borta.

Det har nu gått flera år sedan Roy fick sin atlaskota korrigerad och smärtorna från den forna whiplashskadan har aldrig gjort sig påmind efter besöket.


Tips före och efter AtlasPROfilax

Före AtlasPROfilax - vad du bör tänka på och veta innan en atlaskorrigering


Läs gärna mer om AtlasPROfilax på www.atlasprofilax.ch/se

Filmer finns även att se på flera olika språk.

Här finns lite samlade frågor som många kunder har innan korrigeringen:

• Fråga: Rycker ni i huvudet/nacken?

o Svar: Nej, AtlasPROfilax innebär ingen kiropraktik över huvud taget. Vi jobbar djupt i nackmuskulaturen med ett instrument som vibrerar.


• Fråga: Måste man låta bli att träna en tid efteråt?

o Svar: Det är väldigt individuellt beroende på vilka problem man har i kroppen. Riktigt tung styrketräning kan göra musklerna stela och ge mera värk hos några, medans motionsträning och yoga hjälper till att mjuka upp muskulaturen.


• Fråga: Kan något gå fel under en behandling?

o Svar: Nej, AtlasPROfilax är en väldigt säker metod när den utförs av certifierade Atlasprofs.


• Fråga: Gör det ont?

o Svar: Det kan variera, många tycker behandlingen är avslappnande och skön medans andra är mer stela och har ömma punkter. 


• Fråga: Kan man vara för gammal för att göra AtlasPROfilax?

o Svar: Nej, det är aldrig för sent.


• Fråga: Om min Atlaskota ligger rätt från början, hur blir det då?

o Svar: Vi gör tester och undersöker dig noga, och skulle testerna indikera att din Atlaskota redan har ett gynnsamt läge, gör vi ingen korrigering och du behöver inte betala någonting.


• Fråga: Blir man yr direkt efter AtlasPROfilaxen?

o Svar: Det kan man bli, men i så fall brukar det snabbt gå över.


• Fråga: När kan man tidigast i livet göra AtlasPROfilax?

o Svar: AtlasPROfilax är en skonsam behandlingsmetod som absolut lämpar sig för barn. I övriga världen gör man den på barn från sex månader. I Sverige har vi patientsäkerhetslagen och tar därför emot barn från 8 års ålder. Vi använder ett instrument som arbetar mjukare när vi behandlar barn.


• Fråga: Måste man må dåligt för att göra AtlasPROfilax?

o Svar: Det är väldigt positivt att göra AtlasPROfilax i förebyggande syfte, innan man börjat få problem i kroppen. Många blir förresten förvånade över att de faktiskt mår ännu bättre efteråt, när de redan tyckte att de mådde bra innan. Man får ofta finare hållning också.

Efter AtlasPROfilax - tips på vad du kan göra för att förbättra processen efter en atlaskorrigering


När du fått din Atlas korrigerad genom AtlasPROfilax, påbörjas många positiva processer och omställningar i kroppen.  Då är det utmärkt att ge dig själv den uppbackning som behövs i form av god näring, träning/motion i den utsträckning du klarar, rikligt med vätska och – inte minst – regelbunden massage.

Fortsätt gärna gå till den massageterapeut du gick hos tidigare – under förutsättning att det känns bra för dig förstås. Säkert noterar både du själv och terapeuten stor skillnad i kroppshållning och hur muskulära spänningar minskat och hur de som är kvar släpper lättare vid bearbetning.


Även andra terapier – som t.ex. Osteopati, zonterapi eller akupunktur – blir mer verksamma som en följd av att Atlas är tillrättalagd.


Det ingår ju ett uppföljningsbesök efter AtlasPROfilax-behandlingen, under vilket du får hjälp att mjuka upp muskulaturen i rygg och nacke.

Jag använder scenarmaskin, akupressur, massage och eteriska oljor i mina efterbehandlingar, läs mer under tjänster.

Vill du gå vidare och göra en djupare undersökning om brister och se om det finns problem i organen, så rekommenderar jag Lundborgskliniken i Sävedalen.


Att stretcha musklerna är viktigt efter AtlasPROfilax, därav är Yoga väldigt gynnsamt. Varma bad, bastu, spikmatta och djupverkande oljor kan också underlätta för musklerna.

Har man brist på Magnesium så kan musklerna bli stela och kan även börja krampa. Magnesiumrik kost är gröna grönsaker (t.ex.spenat, grönkål och ruccola), rödbetor och kakao.

Resultat efter AtlasPROfilax- och efterbehandling


Med AtlasPROfilax och RitmScenar finns det möjlighet att räta ut skolios eller sneställt bäcken.


Bild 3: Efter 3 st efterbehandlingar och AtlasPROfilax

Bild 2: Efter 2 st efterbehandlingar och AtlasPROfilax

Bild 1: Efter 1 st efterbehandling och AtlasPROfilax